Menu

Twitter feed Omroep P&M

Huisartsenpraktijk geopend in Beringe

3 mei 2018

Aan de Peelstraat 1 in Beringe is afgelopen dinsdag de huisartsenpraktijk van Jolanda Verstraten geopend. Hiermee gaat de wens van de inwoners van Beringe in vervulling.

Jolanda Verstraten werd door de gemeenschap zelf benaderd met de vraag of ze een praktijk in Beringe zou willen beginnen. Samen gingen ze het gesprek aan en uiteindelijk werd besloten de praktijk te openen: ‘Ik wilde graag een huisartsenpraktijk in een dorp. Met een kleine praktijk sta je dicht bij de mensen en heb je ook echt contact met de mensen. Dit past ook bij mijn visie als huisarts’.

Aanvankelijk lag er een plan om een gezondheidscentrum te vestigen in de kerk. De dorpscorporatie vond het belangrijk dat dit beeldbepalende gebouw zou worden behouden voor het dorp. Uiteindelijk is dit niet gelukt en werd gezocht naar een andere locatie.

De praktijk van Jolanda Verstraten is een volwaardige praktijk met een bloedprikfunctie, een apotheek, buurtzorg en een assistente. Verstraten wil samen met haar team een goede prestatie neerzetten: ‘Ik wil goede zorg leveren van hoge kwaliteit. Daarbij zijn goede communicatie en organisatie erg belangrijk. Ook is het van belang om de mensen te leren kennen. Dit is goed te realiseren in een dorp als Beringe.’

Hoewel de praktijk al is geopend, wordt er wegens de zwangerschap van Verstraten vanaf oktober pas echt gestart. Tot die tijd is er elke dinsdag iemand in de praktijk aanwezig en staat het mensen vrij om binnen te lopen en rond te kijken.