Menu

Twitter feed Omroep P&M

Iets minder coronabesmettingen in Peel en Maas en Beesel

8 februari 2021

In de gemeenten Peel en Maas en Beesel zijn er de afgelopen week iets minder coronabesmettingen. In Peel en Maas gaat het om 95 inwoners met Covid-19 en in Beesel zijn er 26 mensen besmet.

Dat blijkt uit cijfers van het RIVM van maandag 1 tot en met zondag 7 februari.

De daling, die eind december langzaam begon, zette afgelopen week door. In Peel en Maas testten een week eerder nog 116 mensen positief. In Beesel waren er in de laatste week van januari 34 besmettingen.

In Huisartsenpraktijk Van Kemenade in Panningen merkt huisarts Frank van Kemenade niet dat er besmettingen bij blijven komen in de gemeente. "Het aantal positief geteste patiënten is groter, maar het aantal ernstig zieken valt gelukkig mee", vertelt hij in Corona Update. "We merken dat de gewone zorg doorloopt en daar zijn we blij om. Mensen met een andere ziekte of klachten komen nog gewoon."

In de eerste golf sloeg het coronavirus genadeloos toe in de gemeente, en dan met name in Kessel en Meijel. De grootste piek in het aantal besmettingen is echter vlak voor kerst te zien. Dat geldt ook voor de gemeente Beesel. Een dalende lijn in beide gemeentes is vanaf eind december te zien.

Deskundigen verwachten dat een derde golf zich binnenkort aandient door de opmars van de Britse variant. "In de praktijk en aan de cijfers merk ik niet dat de golf eraan zit te komen", zegt huisarts Van Kemenade. "De ziekenhuisopnames in deze regio rijzen niet de pan uit en blijven redelijk constant. Ik verwacht binnen een paar weken dat je de effecten gaat merken van de Britse variant."

De huisartsenpraktijk probeert daarop alvast te anticiperen door zoveel mogelijk contacten die niet nodig zijn telefonisch te doen. "We proberen het aantal contacten te minderen en de kans op besmetting daarmee te verkleinen."