Menu

Twitter feed Omroep P&M

Iets minder honderdplussers in Peel en Maas

24 juni 2021

In de gemeente Peel en Maas woonden op 1 januari 2021 drie honderdplussers. Dat zijn er twee minder dan een jaar geleden.

Dat blijkt uit recent bijgewerkte CBS-cijfers die LocalFocus heeft geanalyseerd en vergeleken met de cijfers vanaf 2016.

Vrouwen
Het zijn drie vrouwen uit Peel en Maas die minstens honderd kaarsjes hebben mogen uitblazen. Vorig jaar had de plattelandsgemeente wel nog één mannelijke honderdplusser. Een van de honderdplussers is Lies van den Beuken-Steijvers uit Panningen. Zij vierde een week geleden haar 102e verjaardag met familie bij zorgcentrum Vincent Depaul. De oudste inwoonster van de gemeente wordt in oktober 103 jaar. 


Lees ook: Familie verrast jarige Panningse (102)

Minder
Terwijl in Limburg het aantal mensen dat 100 jaar of ouder is stijgt, is het aantal in Peel en Maas juist iets afgenomen. In 2017, 2019 en 2020 woonden er nog 5 eeuwelingen. In 2017 had de gemeente 4 honderdplussers in haar midden. Alleen in 2016 waren er minder inwoners (2) die 100 jaar of ouder waren dat jaar.

Beesel
De gemeente Beesel heeft één honderdplusser in haar midden. Vorig jaar ging het om 2 inwoners. In de afgelopen drie jaar was er geen enkele man in de gemeente van 100 jaar of ouder.

Volgens het CBS is het aantal honderdplussers landelijk gestegen door een kleine babyboom na de Eerste Wereldoorlog. En dat aantal neemt naar verwachting van het statistiekenbureau alleen nog maar verder toe in de toekomst.

Foto: Unsplash