Menu

Twitter feed Omroep P&M

Initiatiefnemers aan de slag met plan zonneweide bij Reuver

4 maart 2021

Twee initiatiefnemers mogen hun plannen voor een zonneweide tussen de A73 en de Maas bij Reuver gaan uitvoeren. Het college van B & W heeft de lokale energiecoöperatie Joris Wekt Op en ontwikkelaar Enevos daarvoor uitgekozen.

Het is de bedoeling dat de zonneweide tussen de 2 hectare en 5 hectare groot wordt en aan de Beekweg en omgeving komt te liggen. In het Kader Opwekking Duurzame Energie (KODE) Beesel staat dat er maximaal 20 hectare aan zonneweides aangelegd mag worden. Eerder is al vergunning verleend aan een plan voor een zonneweide aan de Berghofweg.

De gemeente Beesel schreef in juni 2020 een aanbesteding uit. Daarop reageerden drie initiatiefnemers. Vermoedelijk wordt één aanvraag voor een omgevingsvergunning voor een zonneweide van zo'n 5 hectare ingediend.

"Als gemeente zijn we erg verheugd over de plannen van beide indieners. Ze getuigen van de kwaliteit die we beogen, waarin voorzien is in een omgevingsdialoog en inwoners uit onze gemeente financieel in kunnen participeren", vindt wethouder Marcel Roelofs.


Foto: iStock