Menu

Twitter feed Omroep P&M

Invallen in Peel en Maas: dure auto's in beslag genomen

28 september 2021

De politie en de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) hebben dinsdagochtend invallen gedaan in Panningen en in Kessel. Onder meer een autobedrijf werd doorzocht. De actie heeft te maken met een groot witwasonderzoek.

Twee mannen en een vrouw zijn daarbij aangehouden.

Dure auto's
Bij de invallen is er beslag gelegd op computers, grond, woningen en andere panden in Helden, Panningen en Kessel. Bij het Panningse autobedrijf aan de John F. Kennedylaan gaat het om dure auto's, zoals een Ferrari. Op de auto's zijn platen geplakt waarop 'afgepakt' staat.

 
De politie komt later met meer informatie.

Zo deed de politie en de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) invallen bij onder andere autobedrijf Ficus aan de John F. Kennedylaan in Panningen en woningen boven cafetaria Restaria in Helden. Crimineel geld 1Limburg weet dat Godfried B., eigenaar van de autozaak, en zijn vrouw (40) werden opgepakt. Zij worden samen met een andere man (51) en vrouw (35) verdacht van het witwassen van crimineel geld van een 60-jarige man die in de gevangenis zit. Katvangers In het onderzoek werden drie woningen en een bedrijfspand in Helden, Panningen en Kessel doorzocht. Ook werd een inval gedaan in een woning in Portugal. Dat werd gedaan omdat het niet duidelijk is hoe de gevangene aan zijn huidig vermogen komt. Er wordt vermoed dat hij katvangers, familieleden en zakenrelaties inzette om aan het geld te komen. Lees ook: Invallen in Peel en Maas: dure auto's in beslag genomen Beslag gelegd Tijdens de invallen werd er beslag gelegd op vastgoed, auto's, horloges en cash geld met een totale waarde van 4,7 miljoen euro. De vier verdachten zitten volgens 1Limburg vast in Utrecht, omdat het om een landelijk politieonderzoek gaat.