Menu

Twitter feed Omroep P&M

Inwoners Kessel leggen zelf dijk aan

15 juli 2021

Bewoners van de Haagweg in Kessel hebben donderdagavond zelf een dijk voor hun huizen aangelegd.

Daarmee willen ze voorkomen dat het hoogwater tot aan hun woningen komt.

Betonblokken
De straat ligt parallel aan de Maas waarvan het waterpeil snel stijgt. Met aanhangers vol zand, plastic en betonblokken proberen zeker 40 buurtbewoners over de hele lengte van de straat een dijk te creëren. De gemeente Peel en Maas deelt zandzakken en zand uit. Inwoners die buitendijks wonen kunnen die op de parkeerplaats van de voetbalclub van Baarlo ophalen.

Lees ook: Peel en Maas deelt zandzakken uit

Winterstalling
Iets verderop, bij watersportcamping Gravenhof aan de Ondersteweg, zijn de laatste 15 caravans weggehaald met hulp van camping Beringerzand in Panningen die met trekkers kwam. De camping is woensdagmorgen al begonnen met het veilig stellen van de meeste caravans. Die staan nu in de winterstalling. Een deel van de camping is inmiddels ondergelopen met water.

Trieste situatie
De elektriciteit wordt vrijdagmorgen afgesloten. "En dan maar wachten tot de Maas weer gaat zakken", reageert Jan Jacobs, broer van de campingeigenaar. "Dan is de strop nog niet voorbij, want de grasmat moet hersteld worden. Dat kost ook weer een aantal weken voordat dat in orde is. En dan pas kunnen de caravans weer terug, áls de mensen dat überhaupt nog willen. Het is een trieste situatie nu."

Jacobs zegt dat het zomerseizoen niet meer goedkomt. "Dit moet een plek zijn voor ontspanning en niet voor stress. Eigenlijk kunnen we wel spreken van een verpest seizoen."

Foto's: Jordy Strijbos