Menu

Twitter feed Omroep P&M

Jens Jacobs uit Maasbree behoort tot wereldtop in FIFA21

11 januari 2021

Daar waar Jens Jacobs uit Maasbree normaal gesproken met zijn teamgenoten van VVV-Venlo Onder-18 op het veld staat, moet hij het competitievoetbal momenteel even laten voor wat het is. Het jeugd- en amateurvoetbal is door het coronavirus namelijk voor onbepaalde tijd afgelast.

In plaats van voetballen in het weekend, moet je als sporter nu alternatieven verzinnen. In kleine groepjes voetballen met teamgenoten of vrienden is natuurlijk een goede optie, maar waar kies je voor als je heel goed bent in digitaal voetballen? De game FIFA21 is na de opkomst van eSports alleen maar populairder geworden. Jens heeft zijn vrije tijd in het weekend benut om in de top van de wereld te eindigen in FIFA21, hij eindigde bij het digitale weekendtoernooi op plek 37 van de wereld.

Het onderdeel ‘Ultimate Team’ is bij veel gamers een geliefde spelmethode in FIFA21. Daarin kunnen spelers hun eigen dreamteam samenstellen en het opnemen tegen andere digitale opponenten. Gamers die graag online spelen, kunnen deelnemen aan de zogenoemde ‘Weekend League’. Daarin blijkt Jens dus heel goed te zijn, met een glansrijke score van 30-0 (30 wedstrijden gewonnen, 0 verloren, red.) kan de 37e positie op de wereldranglijst van FIFA21 alleen maar terecht genoemd worden.


Afbeelding: Instagram / vvv_esports