Menu

Twitter feed Omroep P&M

Jeugdige vissers genieten in Peel & Maas

Stichting Peuterfonds organiseerde op zaterdag 4 juni een sportvisdag in Helden voor jeugdigen van 5-15 jaar met een gezondheidsprobleem.

De Stichting Peuterfonds, welke in 2008 is opgericht in Nederland door enthousiaste Sportvissers, wil iets terugdoen voor de maatschappij door kinderen in de leeftijd van 5 - 15 jaar, die met een gezondheidsprobleem zitten, de sportvisdag van hun leven te bezorgen.
Dit initiatief vond veel weerklank in sportvisland en inmiddels geniet de Stichting bekendheid en aanzien door geheel Nederland. Met bijna 200 vrijwilligers en 50 sponsoren is men hierin geslaagd en ook in de Peel-en-Maas Regio was het afgelopen zaterdag de beurt aan een groep Kids, welke mochten genieten van de gastvrijheid van de Hengelsportvereniging "de Ruisvoorn" te Helden, welke gesetteld is in en bij visvijver "de Breeerpeel". Ook daarvoor was speciaal het Peuterfonds-vrijwilligerslegioen afgereisd naar Limburg , de eerste keer in haar bestaan dat ze in onze provincie waren. Overigens voor de duidelijkheid: de naam Peuterfonds is een afgeleide van het woord "peuteren", dit is Bargoens voor "hengelen".
Gasten waren de 20 Kids van Scouting Hertog Reinoud Venlo, welke een bijzondere dag hebben mogen beleven in het mooie Heldense natuurgebied
en het tot later in de middag droog hebben kunnen houden. Ook werd hun geduld en moeite beloond en waren er soms verrassende vangsten! Een compliment voor de organisatoren, vrijwilligers en leden van de Visclub, alsmede sponsoren! 
Ook dit is mogelijk in de Gemeente Peel & Maas, en we doen er graag verslag van in woord & Beeld via dit medium.
Meer weten over deze Stichting:  www.peuterfonds.nl 


foto's: Ger Bos