Menu

Twitter feed Omroep P&M

Jeugdvierdaagse weer afgelast door corona

10 februari 2021

Vanwege de coronacrisis gaat er ook dit jaar een streep door de 55e editie van de Jeugdvierdaagse. De organisatie voelt zich net als vorig jaar genoodzaakt om het evenement af te gelasten.

"Het bestuur is tot deze conclusie gekomen nadat is gebleken dat de gemeente Peel en Maas geen evenementenvergunning mag verlenen voor evenementen tot en met 1 juli van dit jaar. Tevens was het voor ons ook geen optie om het evenement op een later tijdstip dit jaar te organiseren", laat de organisatie weten.

Jaarlijks doen er zo'n 2500 wandelaars mee aan. Zij kunnen 5, 10 of 15 kilometer in de omgeving van de gemeente Peel en Maas lopen. Het evenement zou dit jaar van 23 tot en met 26 juni plaatsvinden. In de afgelopen edities liepen de deelnemers gezamenlijk maar liefst 5500 kilometer.

"Het is voor ons een fikse teleurstelling dat we voor het tweede achter opeenvolgende jaar geen vierdaagse voor jullie mogen organiseren", reageert de organisatie. "Echter de veiligheid en gezondheid van jullie maar zeker ook die van onze vrijwilligers staat voorop."

Het is de bedoeling dat de mensen volgend jaar van 22 tot en met 25 juni kunnen meedoen.