Menu

Twitter feed Omroep P&M

John B. zeker tot oktober vast

9 augustus 2018

De 57-jarige man die is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Tanja Gurskaja uit Venlo, lijkt de regisseur van de moord te zijn.

Op donderdagavond 25 oktober 2012 wordt omstreeks 21:30 uur in een woning aan de Lovendaalseweg de 39-jarige Tanja Gurskaja doodgeschoten. Een van haar kinderen, een 11-jarige jongen, is getuige van de schietpartij en belt de politie.

In April 2013 wordt John B. aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord. De schutter had zich volgens het bericht vergist en wilde zijn ex-compagnon in de drugshandel (Wilmo Rebel, de echtgenoot van Tanja) treffen.

Op 4 april 2014 wordt het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk verklaard in de aanklacht tegen John B. Tijdens een verhoor van een cruciale getuige is de verdediging niet aanwezig geweest, terwijl dit wel was afgesproken.

Tegenover De Limburger hebben bronnen verklaard dat een andere verdachte belastende verklaringen heeft afgelegd over John B. waarbij hij als bedenker van de mislukte aanslag wordt aangewezen. Deze verklaringen zijn afkomstig van medeverdachte Dennis W. (38) uit Tegelen. Naar aanleiding van deze verklaringen heeft het Openbaar Ministerie het voorarrest van B. verlengd tot begin oktober.