Menu

Twitter feed Omroep P&M

John Timmermans geïnstalleerd als wethouder

12 oktober 2021

John Timmermans is dinsdagavond geïnstalleerd als wethouder van Peel en Maas. Alle aanwezige raadsleden stemden voor de benoeming van de 57-jarige Beringenaar. Hij volgt Wim Hermans op die deze zomer vanwege gezondheidsredenen zijn taken als wethouder beëindigde.

Hans Vaessen
Hans Vaessen uit Maasbree neemt de plek van Timmermans in in de raad. Vaessen zat aan het begin van deze raadsperiode ook al in de raad, totdat Ebie Peeters werd geïnstalleerd als raadslid.

Tot maart 2022
Het is de bedoeling dat de CDA'er wethouder blijft tot na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 een nieuw college van burgemeester en wethouders aantreedt. Timmermans zal na beëindiging van het wethouderschap in 2022 geen aanspraak maken op wachtgeld.

Lees ook: John Timmermans wordt wethouder in Peel en Maas

Wachtgeld
De Beringenaar neemt bij zijn huidige werkgever Waterschap Limburg politiek verlof op. Als hij in 2022 stopt als wethouder, kan hij terugkeren bij deze organisatie. Gezien de korte periode tot aan de verkiezingen en het feit dat Timmermans terug kan keren bij zijn huidige werkgever, maakt de wethouder naar eigen zeggen 'onder geen enkel beding' gebruik van wachtgeld. "Ik doe daar meteen afstand van, zodra dat kan."

Korte termijn
Voor het CDA was het belangrijk op korte termijn een nieuwe wethouder naar voren te schuiven. "De dossiers die door het vertrek van Wim Hermans als wethouder zijn vrijgekomen, zijn pittig en kunnen niet structureel door de overgebleven twee wethouders worden waargenomen", zei wethouder Timmermans eerder. "Wij vinden het van groot belang dat alle dossiers goed worden bestuurd."