Menu

Twitter feed Omroep P&M

Kermissen Beesel en Reuver gaan door

6 juli 2021

Nu de coronamaatregelen het toelaten zal er dit jaar een kermis zijn in Reuver en in Beesel.

De gemeente Beesel laat dat dinsdag in een persbericht weten. "De afgelopen periode is moeilijk geweest voor zowel inwoners, ondernemers als kermisexploitanten. Ik ben blij dat we weer kunnen uitkijken naar twee mooie kermissen in onze gemeente", reageert burgemeester Bob Vostermans opgetogen.

Data
De eerste kermis in de gemeente vindt van 28 augustus tot en met 1 september plaats op de Markt in Beesel. Kermisliefhebbers kunnen daarna van 4 september tot en met 8 september de kermis op het Raadhuisplein in Reuver bezoeken.

Toegangsbewijzen
Het is overigens wel nog even de vraag op welke manier de kermissen doorgaan. Beesel onderzoek namelijk twee scenario's. Het gaat om de 1,5 meter-kermis of het werken met toegangsbewijzen. Laatstgenoemde heeft de voorkeur van de gemeente. Dat houdt in dat er een afgebakend kermisterrein komt dat alleen toegankelijk is voor bezoekers met een geldig toegangsbewijs. Volgens Beesel worden daarmee zowel de bezoekers als de horeca en kermisexploitanten hebt beste bediend. De kermis blijft voor de rest hetzelfde.

Overigens blijft het doorgaan van de kermissen afhankelijk van de geldende coronamaatregelen op dat moment. Maar de gemeente gaat ervan uit dat corona niet weer roet in het eten gooit.