Menu

Twitter feed Omroep P&M

Kermissen Reuver en Beesel ruimer van opzet

2 augustus 2021

Op de kermissen in Beesel en Reuver komen hekken rondom het terrein en is er een looproute.

De gemeente Beesel wil de kermissen kleiner van opzet organiseren vanwege de coronamaatregelen.

Ruimer ingericht
Eerder werd al bekend dat de kermissen in de dorpen, hoe dan ook, doorgaan. Alleen was nog de vraag op welke manier. De attracties, die vooral voor kinderen zijn bedoeld, staan verder van elkaar om zo meer ruimte te creëren. Met de aanpassingen worden de kermislocaties iets ruimer ingericht zodat deze beter beheersbaar blijven. Ook op het kermisterrein blijft de 1,5 meter afstand gelden.

Lees ook: Kermissen Beesel en Reuver gaan door

Niet als vanouds
"Onze inwoners kijken uit naar de evenementen in het dorp. De kermis is daar één van", zegt burgemeester Bob Vostermans. Daarom wilde de gemeente de kermissen laten doorgaan. "Helaas zijn we gebonden aan de coronamaatregelen en kunnen we de kermis niet als vanouds neerzetten. Door nu te kiezen voor een iets kleinere kermis, gericht op de kinderen, kunnen we er toch een gezellig én veilig evenement van maken”

Kermisdata
Inwoners kunnen van 28 augustus tot en met 1 september naar de kermis in Beesel. Die staat dan op de Markt. Een paar dagen later, van 4 september tot en met 8 september, kunnen kermisgangers naar het Raadhuisplein in Reuver.

De horeca rondom de kermissen blijft door de aangepaste opzet toegankelijk. De gemeente komt later nog met meer informatie over de exacte invulling van de kermissen.