Menu

Twitter feed Omroep P&M

Kesselnaren beginnen sloepverhuur vanuit Maasdorp

8 maart 2021

In Kessel is het vanaf begin mei mogelijk om sloepjes te huren voor toeristisch-recreatief gebruik. Vijf sloepjes zijn dan beschikbaar voor vijf tot zes personen. Een vaarbewijs is niet nodig om ermee te mogen varen.

Vanuit de passantenhaven kan in juli en augustus tussen 09.00 en 18.00 uur een tocht van minimaal twee uur gemaakt worden op de Maas tussen de Belfeldse stuw en de Asseltse plassen.

Bram Joosten, Ivo Joosten en Joris Kempen uit Kessel kwamen op het idee om te starten met de sloepverhuur. "In 2019 zijn we op het idee gekomen om samen te gaan ondernemen", vertelt Ivo Joosten "Vervolgens zijn we gaan kijken naar een activiteit die iets toevoegt aan Kessel en in het verlengde van de herinrichting van de Kesselse Maasboulevard zijn we hierbij uitgekomen. Temeer omdat Noord Limburg nauwelijks bevaarbaar is voor mensen zonder boot terwijl er genoeg te zien is vanuit dit deel van de Maas dat de moeite waard is."

Uiteindelijk heeft het drietal anderhalf jaar aan de voorbereidingen gewerkt. "Van omgevingsvergunning en het informeren van aanwonenden tot de keuze voor wel of niet elektrisch en het inrichten van het boeken. De komende periode worden er in nauwe afstemming met het project Maasboulevard zaken als stroom, toegang, aanlegpaaltjes et cetera aangebracht op de locatie."

Wat de exacte startdatum is, is nog even de vraag omdat dat afhangt van de werkzaamheden die worden gedaan voor de renovatie van de Kesselse Maasboulevard.


Foto: Jessie van Neer (Flickr)