Menu

Twitter feed Omroep P&M

Kesselse Kerst

Tijdens de (bijna) kerstdagen van het jaar 2014 , t.w. 23 en 24 december, organiseerde Stichting Keverberg bij het Kasteel het gebeuren "Kesselse Kerst".

Een uniek Kerst-evenement met een bijzondere inhoud, n.l. met de 17m grote kerstboom als centraal punt in de kasteeltuin alwaar eenieder de kans kreeg
om een dierbare letterlijk in het licht te zetten middels het ophangen van een foto met wensen. Gewoon, omdat niets of niemand vanzelfsprekend is.
Samen met brandende vuurkolven, brandende kaarsen, Gluhewein, sfeermuziek door artiesten zoals muzikaal duo Anne en Marieke, Nikkie Selen & vocals, Aodemnoet, Fluitercorps St. Hubertus, de orgelman, en tot slot een Kerstboodschap van Pastoor Verhaag zorgden alle onderdelen voor een mooie Kerstavond..Kesselse Kerst!
Later tijdens de kerstweek, op 29 december 2014 was er verder voor de vrijwilligers, begunstigers en genodigde huisgenoten op en in Kasteel de Keverberg Kessel een speciale rondleiding ;
Zeer vele uren vrije tijd hebben de vele vrijwilligers opge-offerd , om allerlei hand-en-span-diensten te verrichten, graafwerk voor de lift, kasteelmuur en Kruisweg opknappen, het
 transport van vele emmers puin en zand, "schatgraven", enz. enz. Chappeua dus voor al die mensen! Maar ook voor hun huisgenoten, vandaar ook een extra dimensie toegevoegd, om ook hun uit te nodigen. Bijna 80 mensen genoten in en op de met een sneeuwlaagje bedekte rui-ne van de gastvrijheid en kennisoverdracht van de deskundige kasteelgidsen.
De bijeenkomst werd op een zeer prettige wijze afgesloten met Gluhe-wijn, en lekkere oliebollen, midden in de catecomben van het kasteel.

Als bekend is Stichting Kasteel de Keverberg Kessel reeds vanaf oktober 2011 actief met de herbouw, welk moet resulteren in september 2015 tot afronding van een een uniek bouwproject,
met een trouwlocatie, vergaderlocaties, congrescentrum, ruimtes voor het houden van feesten, exposities, concerten, theatervoorstellingen en evenementen.
Een uniek stukje Kessel, maar tevens voor geheel Peel en Maas!