Menu

Twitter feed Omroep P&M

Kinderboekenweek: Worden wat je wil

Het evenement vindt plaats van 6 oktober 2021 t/m 17 oktober 2021

Bibliotheek Maas en Peel viert samen met alle kinderen van woensdag 6 tot en met zondag 17 oktober allerlei activiteiten in alle vestigingen. Een dikke week staat alles in het teken van het thema van de Kinderboekenweek: ‘Worden wat je wil’. Dus ook agent, brandweerman of zangeres.

Meer info en aanmelden voor de activiteiten vind je op: www.debibliotheekmaasenpeel.nl .

Op bijna alle locaties van de Bibliotheek is een voorleesuurtje speciaal voor de allerjongste kinderen van twee tot en met vijf jaar.

Daarnaast komen onder meer de brandweer (met brandweerwagen), politieagenten, een zangeres, dé veerman van het veer tussen Kessel en Beesel en de burgemeester van Peel en Maas naar de verschillende vestigingen van de Bibliotheek Maas en Peel. Zij vertellen tijdens ‘Ranja met…’ over hun beroep. Aansluitend mogen de kinderen elke vraag stellen die in ze opkomt.

Kinderen van 8 tot en met 12 jaar mogen op woensdagmiddag 6 oktober een kijkje nemen in de studio van Omroep P&M. Bovendien mogen ze met hulp van een echte presentator en cameraman zélf aan de slag met het opnemen van een eigen radio- of tv-item.

Tijdens de Kinderboekenweek zijn speciale thematafels ingericht met boeken rond het thema beroepen. Daarnaast kunnen de grotere kinderen in de biebs twee games spelen: het Beroepenspel en het Mysteriespel.

Femke den Teuling van de Bibliotheek vertelt dat Maas en Peel groter uitpakt dan ooit tevoren: “Nu onze vestigingen weer helemaal open zijn, willen we de kans om leuke activiteiten te organiseren volop benutten. We zijn trots dat we in samenwerking met veel professionals en organisaties uit de gemeente Beesel en de gemeente Peel en Maas een programma hebben kunnen opzetten met maar liefst vijftien grote activiteiten. Activiteiten waarbij kinderen spelenderwijs kunnen kennismaken met heel veel verschillende beroepen en dat op alle locaties”.