Menu

Twitter feed Omroep P&M

Kom in het kijk- en luisterteam van Omroep P&M!

Omroep P&M is verplicht om over een kijk- en luisterteam te beschikken, dat formeel bekend staat als PBO. De taak van dit ‘programmabeleidbepalend orgaan’ is om de radio- en tv programma’s van de omroep te beoordelen. Het PBO bestaat uit tenminste vijf leden, die ieder een bepaalde stroming binnen de gemeenschap vertegenwoordigen. Ook is het mogelijk om op persoonlijke titel (dus zonder een stroming te vertegenwoordigen) aan te schuiven.

Taken
Maandelijks worden circa twee programma’s beluisterd of bekeken. Eén keer per 3 maanden komen de leden een uurtje bij elkaar en worden de bevindingen samen besproken. Ieder lid krijgt de kans om zijn mening te geven over de programma’s. Daarin is het vooral belangrijk om te beoordelen of er sprake is van een goed gehalte aan informatie, cultuur en educatie.

Contact
Het PBO is een essentieel orgaan binnen de omroep. In de wet staat dat, wanneer het PBO niet functioneert, de zendvergunning van de omroep kan worden ingetrokken. Met relatief weinig inspanning kunt u door middel van het PBO lidmaatschap dus van groot belang zijn voor de omroep. Heeft u interesse of komt u graag meer te weten over de functie en de organisatie? Stuur dan een mail naar redactie@omroeppenm.nl  of bel naar 077-3066333.