Menu

Twitter feed Omroep P&M

Kou op komst maar sneeuw nog onzeker

De schaatsen kunnen vanaf komend weekend uit het vet en een warme winterjas is ook aan te raden, want het wordt ook in de gemeenten Peel en Maas en Beesel behoorlijk koud.

De afgelopen dagen wordt er gewaarschuwd voor een flinke witte deken over een deel van Nederland, maar Meteo Limburg verwacht dat die in onder andere Peel en Maas en Beesel dit weekend nog uitblijft. Vooral in het noorden van Noord-Limburg kunnen inwoners volgens het weerbureau een pak sneeuw verwachten. Voor wie de weg op moet, is het wel oppassen geblazen, want er is ijzel voorspeld.

Koud wordt het wel, met in het weekend nog temperaturen net boven het vriespunt, maar vanaf maandag vriest het overdag ook. Het blijft daarentegen overwegend droog, hoewel er af en toe wat sneeuw kan vallen. Sneeuwballengevechten houden in de gemeenten is onzeker, maar de schaatsen onder binden kan wel. De natuurijsbanen mogen namelijk open.

Door de neerslag verwacht Rijkswaterstaat dat het waterpeil van de Maas weer stijgt en aan het eind van de middag of begin van de avond zondag een kortdurende piek bereikt. Dat daalt dan weer vanaf maandag. Vorige week was het waterpeil van de Maas flink gestegen door de hevige regen in het stroomgebied en de smeltende sneeuw in de Ardennen. Ook bij Kessel en Baarlo trad de Maas door de hoge waterstand buiten haar oevers.

Ga jij de komende dagen de natuur in of bijvoorbeeld zelf schaatsen? Maak dan een foto en stuur deze naar redactie@omroeppenm.nl of via Facebook.