Menu

Twitter feed Omroep P&M

Kritiek op opzet kermis Reuver: 'Meer creativiteit verwacht'

12 oktober 2021

Niet iedereen was even blij met de opzet van de kermis van Reuver. Vooral jongeren van 13 tot 18 jaar vonden dat attracties voor hen ontbraken.

Een burger klom in de pen om dat het college duidelijk te maken.

Rug tegen muur
Volgens wethouder Marcel Roelofs gaf de regering een bepaalde datum of het wel of niet kon. "We stonden met de rug tegen de muur wat wijsheid is. We zijn op het scenario uitgekomen op welke wijze we de kermis toch konden laten doorgaan." De kermissen waren daarom kleiner van opzet. Er waren vooral attracties voor kinderen. Helemaal geen kermis vond het college te ver aan. "We snappen dat de jeugd snakt naar kermis en vertier."


Lees ook: Kermissen Reuver en Beesel ruimer van opzet

Meer creativiteit
Maar juist de jongeren vinden dat er voor hen te weinig te beleven was op de kermis. Nieuw raadslid Jan Hendriks gaf in de raadsvergadering maandagavond aan dat hij iets meer creativiteit vanuit het college had verwacht. "We hebben verschillende pleintjes en parkeerplekken. Daar kun je ook voor meerdere leeftijdsgroepen iets organiseren."

Winterkermis
Het VLP-raadslid vroeg zich af of er alsnog iets voor de jeugd georganiseerd kan worden. "Een winterkermis, tussen kerst en nieuw bijvoorbeeld." Wethouder Roelofs staat er positief tegenover. "Mocht er vanuit de bevolking een initiatief komen om iets te willen organiseren, dan zullen wij er zeker positief op reageren. Pak die handschoen op die zich geroepen voelt."

Door de versoepelingen van de coronamaatregelen konden de kermissen in Beesel en Reuver dit jaar wel doorgaan. 

Foto: Gemeente Beesel