Menu

Twitter feed Omroep P&M

Landelijke testbus komt naar Panningen

18 december 2020

De landelijke coronatestbus komt naar Panningen. Met de inzet van deze testbus krijgt de regio extra ruimte om inwoners te testen op het coronavirus. Het aantal testen in de vier teststraten in Limburg-Noord blijft namelijk groeien. Dagelijks worden er in deze regio zo’n 2800 testen afgenomen. Dat gebeurt in de teststraten in Roermond, Venlo, Weert en Venray. De komst van de testbus voorziet in die behoefte. Bewoners die zich willen laten testen hoeven op deze manier minder ver te reizen.

De testbus komt op maandag 21 december op de parkeerplaats aan de Wilhelminastraat in Panningen te staan, tegenover het Huis van de Gemeente tussen de nummers 10-14. Deze locatie kan nog worden gewijzigd, bijvoorbeeld als blijkt dat een andere plek toch handiger is. Het testen vindt plaats op werkdagen van 9:00 tot 16:00 uur. Dagelijks kunnen er 120 mensen worden getest, ook inwoners buiten de gemeente Peel en Maas. Aanmelden is mogelijk via het landelijke telefoonnummer 0800-1202 of via coronatest.nl.

Burgemeester Wilma Delissen juicht de komst van de testbus toe: “Het is van groot belang dat onze inwoners dichtbij en snel getest kunnen worden. Ik ben dan ook blij met deze testbus en dat wij op deze manier bij kunnen dragen aan het onder controle krijgen van COVID-19.”