Menu

Twitter feed Omroep P&M

Ledverlichting sportvelden: ook voetballen in avond

De voetbalverenigingen VV Bieslo en VV Reuver kunnen ook in de avonden competitiewedstrijden gaan spelen, omdat alle sportvelden vanaf november worden verlicht.

Het was al een tijd de wens van de voetbalclubs om meer velden, dus ook de wedstrijdvelden, te verlichten. Daarmee kunnen de speeltijden uitgebreid worden.

Meerdere doelgroepen
Ook omdat het ledenaantal al vele jaren stabiel is, geeft de gemeente Beesel nu gehoor aan dat verzoek. Door de coronatijd hebben meerdere doelgroepen bovendien de weg naar de sportparken Solberg en Dijckerhof weten te vinden. Dat is voor de gemeente reden om nu ook alle velden te voorzien van ledverlichting.

Verduurzaming
"Het is hartstikke mooi dat de ledverlichting al dit jaar geplaatst kan worden op de sportvelden", zegt wethouder Bram Jacobs. "Zo komen we tegemoet aan de wensen van de verenigingen om de speeltijd te verruimen én de ledverlichting zorgt voor een verduurzaming op verschillende vlakken."

Kunstgras is volgens de voetbalverenigingen nu er ledverlichting komt niet meer noodzakelijk. De clubs kunnen 30 procent subsidie aanvragen vanwege de duurzame investering.


Foto: Facebook Solberg