Menu

Twitter feed Omroep P&M

Leuk en leerzaam inzamelen van elektronica

Het evenement vindt plaats van 7 juni 2021 t/m 2 juli 2021

Basisscholen uit de gemeenten Peel en Maas, Horst aan de Maas en Venray strijden van maandag 7 juni tot vrijdag 2 juli tegen elkaar tijdens de E-waste Race. De E-waste Race is een wedstrijd tussen scholen in een regio om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen.

Van Peel en Maas doen mee Basisschool De Diamant in Baarlo, Basisschool De Horzion in Grashoek en Basisschool De Springplank in Koningslust. Buurtbewoners kunnen hun rondslingerende elektronisch afval aanmelden op: https://www.ewasterace.nl/ .

Scholieren en buurtbewoners maken een afspraak om het afval thuis te laten ophalen. De school scoort hier punten mee die op de site worden bijgehouden. Zo maakt de E-waste Race het inzamelen van elektronisch afval leuk, leerzaam en gemakkelijk. Op een speelse manier wordt het nut van hergebruik onder de aandacht gebracht. Elektronisch afval wordt niet gerecycled als het bij het restafval wordt gedaan. Waardevolle materialen gaan dan verloren voor hergebruik en dat is jammer.

De E-waste Race is een initiatief van Weee Nederland in samenwerking met de deelnemende gemeenten.

Geen inzameling in je dorp? Je kunt e-waste ook inleveren op het Milieupark in Panningen.