Menu

Twitter feed Omroep P&M

  • Bewoners van de Oude Schans in Reuver zijn geschrokken dat een 18-jarige buurtgenoot is opgepakt vanwege het voorbe… twitter.com/i/web/status/1…

Limburg Herdenkt: 75 jaar bevrijding

10 september 2019

In het kader van 75 jaar bevrijding in Limburg, worden er twee projecten georganiseerd.

Het eerste project is een Vensterbank Museum. Hierbij worden alle Limburgers opgeroepen om hun vensterbank in te richten met voorwerpen van de Tweede Wereldoorlog en met name de bevrijding van Limburg. Als je hieraan mee wilt doen, mail dan je naam, adres, museum stuk(ken) en het verhaal daar achter naar: vensterbankmuseum@limburg.marketing. Dan ontvang je snel meer informatie en kun je beginnen met het inrichten van je vensterbank museum.

Het tweede project is de Limburg Herdenkt Vrijheidsboot. Vanaf september 2019 vaart de vrijheidsboot uit en is dit vijf keer te zien op L1. Bij deze uitzendingen zullen er gasten uitgenodigd worden die meevaren en iets vertellen over de bevrijding. L1 presentatrice Kirsten Paulus reist met deze gasten over de Maas van Zuid- naar Noord-Limburg. De uitzendingen zijn te zien bij L1; in 2019 op donderdag 12 september, 3 oktober en 7 november en in 2020 op donderdag 6 februari en 12 maart.