Menu

Twitter feed Omroep P&M

LLTB roept “tot hier en niet verder”

15 mei 2019

Als reactie op de bezetting van een varkenshouderij heeft de LLTB een open brief gestuurd waarin zij aangeeft “tot hier en niet verder”. In deze brief stelt de LLTB dat er paal en perk gesteld moet worden tegen extremisten en radicalen.

Daarmee doelen zij niet alleen op de bezetters van de varkenshouderij. Er moet volgens Léon Faassen, voorzitter van de LLTB paal en perk worden gesteld tegen extremisten en radicalen uit welke hoek dan ook.

De LLTB benoemt in haar brief enkele groeperingen expliciet, maar doet vooral een beroep aan de burger om dergelijke uitingen van extremisme tegen te spreken. Zij benoemen met name het gezin in Boxtel. “Het boerengezin uit Boxtel moet een vreselijke en angstaanjagende dag hebben meegemaakt. Het hele bedrijf wordt overlopen en overgenomen door vreemden uit meer dan twintig landen. De staldeuren zijn met grof geweld geforceerd. Het was gewoon een overval. Stel u dan eens voor. De onmacht, de paniek, de boosheid van de betreffende boeren. Het doet mij en heel veel boeren, tuinders, andere ondernemers en burgers pijn.” aldus Faassen.

“Als de politiek, de politie en het Openbaar Ministerie hier niet keihard tegen optreden, zijn Nederlandse boeren en tuinders vogelvrij. Ook andere branches kunnen zich dan zorgen gaan maken, want in de huidige ‘emocratie’ is een zijstap naar de eerder genoemde luchtvaart- en automobielbranche snel gemaakt. Het schept een heel gevaarlijk precedent, dat zich niet beperkt tot de veehouderij en waaraan andere radicale extremisten rechten denken te kunnen ontlenen.”