Menu

Twitter feed Omroep P&M

  • Ziekenhuis VieCuri en huisartsencoöperatie Cohesie doen een dringende oproep om vragen aan de huisarts of het zieke… twitter.com/i/web/status/1…

LLTB voorman niet te spreken over voorstel D66

9 september 2019

D66 wil het aantal kippen en varkens bij Nederlandse boeren met de helft terugbrengen. De partij wil daarmee de stikstofuitstoot terugdringen en zo ruimte maken voor woningbouw. In het plan is geen plek meer voor 50 miljoen kippen en 6 miljoen varkens. D66 wil ook het aantal koeien terugdringen.

LLTB voorzitter Léon Faassen noemt het voorstel ´bizar´. ´We zijn enorm teleurgesteld in de populistische toon van D66. Over de rug van duizenden boerengezinnen probeert D66-Kamerlid De Groot zich met valse cijfers in de kijker te spelen. Hij brengt daarmee de economie van Limburg – en daarmee het welzijn van honderdduizenden Limburgers – aan het wankelen.

Verder zegt hij: ´In veel Limburgse gemeenten is de economie voor één vijfde afhankelijk van de agrarische sector. Boeren en tuinders houden Limburg gezond, in vele facetten, maar D66 wil blijkbaar dat dit stopt. Het bizarre proefballonnetje van D66 geeft feitelijk gezien geen enkele oplossing. Zelfs als de gehele veestapel naar het buitenland gaat, blijft de juridische werkelijkheid dat er nog steeds te veel stikstof is. Dat maakt het idee van D66 extra kwalijk.´

D66 wil dat boeren stoppen of overstappen op een andere manier van landbouw, waarbij er minder afval vrijkomt en minder schadelijke stoffen worden uitgestoten.