Menu

Twitter feed Omroep P&M

Lunterse scoutingleden helpen mee met schoonmaken fruitbomen

21 juli 2021

Aanvankelijk hadden scoutingleden uit het Gelderse Lunteren afgelopen weekend een tweedaagse wandeltocht langs de Maas, maar het hoogwater zette een streep door die activiteit. Desondanks zaten de kinderen niet bij de pakken neer en hielpen ze woensdagochtend mee met het schoonmaken van fruitbomen in Baarlo.

Fruitbedrijf Görtz aan de Ingweg werd namelijk flink getroffen door het hoogwater. "Ik had dit niet zo erg verwacht", reageert een scoutinglid terwijl hij het stro uit de fruitbomen haalt.

Troep zichtbaar
De 50 scoutingleden, die op zomerkamp zijn bij Jong Nederland Maasbree, wilden iets doen toen hun eigen tocht niet doorging. Bij het getroffen fruitbedrijf was hulp meer dan welkom. Nu het waterpeil in de Maas weer is gezakt, was goed zichtbaar wat er achter is gebleven. Zo was er veel stro, dat door de Maas was meegesleurd, aan de fruitbomen vast blijven kleven.

Tragisch
"Het is tragisch als je nagaat dat dit het levenswerk van een boer is", zegt Arjen Droog, voorzitter van Scouting Lunteren. "Het kostte ook niet veel moeite om onze kinderen te motiveren om de handen uit de mouwen te steken en hier aan de slag te gaan."

De getroffen boer Lion Kniest is blij dat de kinderen kwamen helpen. "We zitten nu vol in de morellenoogst, dus het is super druk. Dat ze dan komen helpen is tof."