Menu

Twitter feed Omroep P&M

Man (25) opgepakt voor brandstichting Poolse supermarkt

19 oktober 2021

Een 25-jarige man uit Grathem is dinsdagochtend opgepakt, omdat hij verdacht wordt betrokken te zijn bij de brandstichting bij een Poolse supermarkt.

Dat maakt de politie dinsdag bekend. 

Flinke steekvlam
Op zaterdag 19 juni werd er brand gesticht bij de winkel aan het Pastoor Huijbenplein door twee mannen op een scooter. Met een groene bijl werd de ruit van de zaak ingeslagen. Vervolgens werd er een vloeistof over de pui gesprenkeld en aangestoken. Dat veroorzaakte een flinke steekvlam. Het duo ging er vervolgens op de scooter vandoor in de richting van Neer. Op het voertuig zat een vals kentekenplaat, die in Venlo was gestolen.


Lees ook: 'Brandstichters Poolse supermarkt komen uit de omgeving'

Uit de omgeving
De politie liet in een uitzending van Opsporing Verzocht al weten te vermoeden dat de daders uit de omgeving komen, omdat ze tijdens hun vluchtpoging een fietspad in sloegen dat alleen mensen uit de omgeving kennen volgens de politie.

Twintig tips
De aandacht in het tv-programma leverde toen ruim twintig tips op. Daardoor werd duidelijk op welk merk en model scooter de twee verdachten reden. Ook wist de politie waar de gebruikte bijl vermoedelijk is gekocht.

Lees ook: Twintig tips over brandstichting supermarkt

De politie gaat verder met het onderzoek naar de tweede verdachte.