Menu

Twitter feed Omroep P&M

Mark van Dijk verovert brons

3 maart 2019

Judoka Mark van Dijk van Judoclub Helden heeft op carnavalszaterdag tijdens het NK -21jr in een zwaar bezette -81kg poule het brons weten te veroveren.

Na een vrijloot startte Mark tegen een stugge judoka waar hij in het najaar van 2018 nog van had verloren. Gedurende de partij werd Mark steeds beter en aan het einde wist hij met een offerworp de partij in zijn voordeel te beslissen.

Ook in de derde ronde trof hij een ervaren judoka waar hij onlangs in Gruitrode België de finale nog van had verloren. Maar dit keer was Mark duidelijk de sterkere en won overtuigend op ippon.

In de kwartfinale was één van de topfavorieten hem te snel af waardoor hij in een houdgreep kwam en de partij verloor en dus naar de herkansing moest.

Daarin wist Mark twee partijen in golden score te winnen waarna hij alsnog voor brons mocht judoën. Ondanks vermoeidheid en krampverschijnselen wist hij de partij om het brons tegen ook weer één van de favorieten verrassend snel middels twee wazari’s op ippon te beslissen.