Menu

Twitter feed Omroep P&M

Massale belangstelling voor Kom in de Kas

De 39ste editie van het glastuinbouwevenement Kom in de Kas in Peel en Maas is door ruim 15.000 mensen bezocht. Zeven bedrijven in Egchel, Helden, Kessel, Baarlo en Koningslust openden hun deuren tussen 11.00 en 16.00 uur voor het publiek.

‘De tuinbouw dichter bij de burger brengen en andersom, volgens mij is dat ook dit jaar weer gelukt’, zegt Emiel Verhaegh. De voorzitter van Kom in de Kas 2016 is onder de indruk van de grote toeloop en de enthousiaste reacties. ‘Ik wist dat dit evenement leefde in de regio, maar zo’n grote opkomst? Een grote verrassing! Het blijft natuurlijk prachtig om zoveel positieve reacties te krijgen van bezoekers, vooral van kinderen. Het mag duidelijk zijn dat alle deelnemende bedrijven positief op deze editie terugkijken.’

Tijdens de officiële opening van Kom in de Kas sprak burgemeester Wilma Delissen van de gemeente Peel en Maas over het belang van de agrarische sector voor Peel en Maas. ‘Ruim 73 procent van het grondgebied in de gemeente wordt agrarisch gebruikt’, aldus Delissen. ‘Bijna driekwart van onze oppervlakte. Er zijn ongeveer 600 agrarische bedrijven actief die samen zorgen voor 16 procent van de werkgelegenheid. Dit zijn ongeveer 2.700 arbeidsplaatsen, exclusief tijdelijke medewerkers’.

LLTB-voorzitter Léon Faassen onderschreef de woorden van burgemeester Delissen. ‘Ik ben ontzettend blij met dit positieve geluid. Belangrijk dat de burgemeester dit doet. Natuurlijk is het goed te kijken naar zaken die beter kunnen, maar laten we ook vooral benoemen wat er allemaal goed gaat. De bijdrage van onze sector aan de maatschappij en de natuur is enorm. Niet alleen in Peel en Maas, maar in heel Limburg en de rest van Nederland.’ De LLTB-voorman zegt dat deze bijdrage veel verder gaat dan alleen economie en werkgelegenheid. ‘Denk ook aan het openbare ruimte en gezonde voeding. De Nederlandse, agrarische sector staat wereldwijd bekend om haar innovatieve, duurzame en efficiënte productiemethoden. Dat is onze kracht. Zo dragen Nederlandse boeren en tuinders bij aan de toekomst van onze welvaart’, licht Faassen toe.

Kom in de Kas is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouwsector. Het is één van de grootste evenementen in Nederland. Omroep P&M zendt maandag en vrijdag een uitzending uit over Kom in de Kas van 2016.


foto's: Jordy Strijbos