Menu

Twitter feed Omroep P&M

  • Bewoners van de Oude Schans in Reuver zijn geschrokken dat een 18-jarige buurtgenoot is opgepakt vanwege het voorbe… twitter.com/i/web/status/1…

Medewerkers bedrijf lopen geld bij elkaar voor Kesselse horeca

16 maart 2021

Medewerkers van Wicro Plastics in Kessel gaan de Kesselse horeca steunen door al wandelend geld in te zamelen. "Wij draaien volop, maar andere bedrijven moeten hun deuren sluiten."

Volgens Evelien Fassotte, directeur van het spuitgietbedrijf, was dat de reden om in actie te komen. "We realiseren ons dat we het hartstikke goed hebben in deze lastige tijd. En dat je dus best een steentje kunt bijdragen om iets voor een ander te betekenen."

Het idee is dat medewerkers en hun gezinnen op een zelfgekozen tijdstip gaan wandelen. De gelopen kilometers moeten bijgehouden worden met een app zoals Strava of Runkeeper. Wicro betaalt dan 2 euro per gelopen kilometer.

Verder is er ook een crowdfundingsactie opgestart. Inwoners en bedrijven kunnen een donatie achterlaten voor de horecazaken in Kessel en Kessel-Eik. Wicro heeft al een openingsbod gedaan van duizend euro. Ook Kuypers Kessel en de Phicoop Kessel hebben een donatie achtergelaten.

Doneren kan tot en met 28 maart. Op maandag 29 maart wordt het opgehaalde eindbedrag bekendgemaakt. Het geld wordt verdeeld onder zes horecazaken.