Menu

Twitter feed Omroep P&M

Meer baankansen voor mbo-studenten

4 juni 2019

Gilde Opleidingen, Hogeschool Fontys, elf maakbedrijven en provincie Limburg starten een samenwerking om de baankansen van mbo-studenten te vergroten door hun opleiding beter te laten aansluiten op hun toekomstige werkomgeving.

De samenwerking mag rekenen op een bijdrage van 875.000 euro vanuit het Regionaal Investeringsfonds MBO, zo is vandaag bekend gemaakt. Provincie Limburg, het deelnemende bedrijfsleven, Fontys en Gilde Opleidingen dragen samen nog eens ruim drie miljoen euro bij, waarmee in totaal vier miljoen beschikbaar is voor de ontwikkeling van het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Maakindustrie.


Gilde Opleidingen wil de maakindustrie in Noord- en Midden-Limburg een boost geven door in samenwerking met het regionale bedrijfsleven én regionale overheid, te investeren in nieuwe opleidingen en samenwerkingen. Met als uiteindelijke doel de concurrentiekracht van de maakindustrie te versterken en ervoor te zorgen dat de maakindustrie de beschikking heeft over goed gekwalificeerd personeel.

De totale projectkosten voor het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Maakindustrie bedragen circa vier miljoen euro.