Menu

Twitter feed Omroep P&M

Meijelse horecaondernemer komt met actie 'Rugzak vol zorgen'

24 november 2021

Rudy Gommans, eigenaar van De Heere van Meijel, hoopt dat een rode paperclip en een rugzak uiteindelijk geld gaat opleveren voor de zorg. Ook wil de horecaondernemer daarmee de aandacht vestigen op de problemen in de zorg en in de horeca door de coronacrisis.

Hij bedacht de ruilactie Corona Ruilkans die afgeleid is van K. MacDonald (One Red Paperclip).

Dagboek
Gommans is maandag met de rugzak en rode paperclip zelf vanuit Meijel op pad gegaan. De bedoeling is dat de rugzak met paperclip vervolgens zelfstandig afzakt richting het zuiden. Iemand in de zorg of horeca kan zijn zorgen uiten in een dagboek en vervolgens de rugzak aan een volgende ontvanger overhandigen. Het idee is dat uiteindelijk een 'rugzak vol zorgen' wordt verzameld.

Ruilmiddel
"Daarnaast hebben we iedere persoon gevraagd of ze iets willen ruilen tegen de rode paperclip (of wat op dat moment het ruilitem was) en zo de waarde van de actie te vermeerderen", legt de Meijelse horecaondernemer uit. "Op dit moment is een pakket van onze leveranciers het laatste ruilmiddel in de rij; met een geschatte waarde van 600 euro."

Positiviteit
Hij hoopt met de actie de aandacht te krijgen voor de uitdagingen in zowel de zorg als de horeca. "Positiviteit is mijn inziens namelijk de beste brandstof die er is om een individu (of gemeenschap) gaande te houden. Daarbij hoop ik met deze actie geld op te halen wat ten goede komt aan de ontwikkeling van de IC's en haar mensen in Nederland."

Het laatste waardevolle voorwerp wil Gommans tussen kerst en nieuwjaar laten veilen. Die opbrengst is dan bedoeld voor de zorg.