Menu

Twitter feed Omroep P&M

Meijelse profvoetballer beëindigt carrière voor studie

5 maart 2021

Juul Respen uit Meijel zet een punt achter zijn carrière als profvoetballer en duikt de schoolbanken in. De 22-jarige aanvaller van Helmond Sport wil wiskundeleraar worden. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. Dat is de reden dat zijn contract bij de Helmondenaren, dit dit seizoen eindigt, niet verlengd wordt.

Respen doorliep de jeugdopleiding van VVV-Venlo. Zijn talent bleef niet onopgemerkt. De Meijelnaar werd na afloop van het seizoen 2016/17 namelijk beloond met de Jan Klaassen Award. Dat is de prijs die elk jaar wordt uitgereikt aan het grootste talent uit de opleiding van de Venlonaren. In dat seizoen maakte hij bij die club ook zijn competitiedebuut. Hij moest Vito van Crooij aflossen.

Eind januari 2018 verkaste hij naar Helmond Sport, omdat hij bij VVV geen speeltijd meer kreeg. In eerste instantie voetbalde Respen op amateurbasis bij Jong Helmond Sport. In juni 2019 tekende hij een profcontract voor twee seizoenen. De aanvaller speelde tot dusver 41 duels voor de Brabantse club en zorgde voor twee goals en drie assists.


Foto: iStock