Menu

Twitter feed Omroep P&M

Minister geeft Limburgse Maasvallei impuls

19 juni 2020

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft besloten dat de status ‘rivierbed’ wordt opgeheven bij gebieden achter een versterkte kering in de Limburgse Maasvallei.

Vijfentwintig jaar na de overstromingen in ’93 en ‘95 worden dijken in Limburg versterkt volgens de waterveiligheidsnormen uit de Waterwet. Deze dijkversterkingen vormden de aanleiding voor de minister om de status van de binnendijkse gebieden achter de primaire keringen opnieuw te evalueren.

 
“Het is mooi om te zien hoe de zorgen van inwoners en ondernemers uit Baarlo, serieus zijn opgepakt door alle overheidspartijen. Door intensief samen te werken hebben we een mooi resultaat behaald voor héél Limburg en is er weer ruimte voor ontwikkeling achter de dijk”, zegt Rob Wanten wethouder in Peel en Maas.
De minister heeft besloten om de bgr-status te laten vervallen zodra de dijk in Baarlo is vernieuwd. ´Dat betekent dat huiseigenaren en bedrijven achter de dijk eindelijk weer ontwikkelruimte krijgen en niet meer zijn gebonden aan extra vergunningen.´