Menu

Twitter feed Omroep P&M

Mobiele priklocatie arbeidsmigranten gestopt

4 oktober 2021

Het mobiele vaccinatiecentrum voor arbeidsmigranten, waarmee OTTO Workforce in juli startte in Noord-Limburg, stopt. De vaccinatiegraad blijft achter bij het gemiddelde in Nederland.

Dat schrijft 1Limburg. "Ons doel was om de informatie zo transparant mogelijk te brengen zodat mensen kunnen kiezen. We wilden, als werkgever, geen druk opleggen", zegt Frank van Gool, directeur OTTO Workforce.

Omgebouwde truck
Het bedrijf liet een truck ombouwen tot vaccinatiecentrum waar GGD's dankbaar gebruik van maakten. De campagne startte in Noord-Limburg waarna de truck gedurende drie maanden door het land reed.

Lage vaccinatiegraad
Volgens GGD Limburg-Noord zijn er 1700 prikken gezet in de truck en zijn 1200 mensen volledig gevaccineerd. Dat is ongeveer 40 procent van de Limburgse werknemers van het uitzendbureau. Van Gool vindt het jammer dat de vaccinatiegraad achterblijft. "We zijn gestopt omdat mensen nu overal terecht kunnen."

Niet alle GGD's deden overigens mee. Er waren er die vonden dat arbeidsmigranten zich bij reguliere locaties konden melden. In totaal zijn er 4.000 mensen gevaccineerd in de truck. Werknemers van ander uitzendbureaus waren ook welkom.

Lees ook: Mobiele priklocatie voor arbeidsmigranten noord en midden

Wantrouwen
Het Limburgse OTTO Workforce, is de grootste werkgever van arbeidsmigranten in Limburg. In de zomer onderzocht het bedrijf de vaccinatiegraad onder haar medewerkers. Daaruit bleek dat 30 procent zich al had gevaccineerd en 40 procent bereid was zich te laten prikken. Ook bleek dat 30 procent geen vaccinatie wilde. Van Gool weet dat Oost-Europeanen minder vertrouwen hebben in een regering. "Er is ook angst voor bijwerkingen, vooral bij jongere mensen."