Menu

Twitter feed Omroep P&M

Mondkapjesactie: Gift voor Stichting Leergeld

23 september 2021

De mondkapjesactie van Bibliotheek Maas en Peel en Museum Peel en Maas heeft een gift opgeleverd van 400 euro voor Stichting Leergeld Peel en Maas.

De stichting kreeg de cheque woensdag uitgereikt. Met het geld kan Stichting Leergeld gezinnen ondersteunen, zoals met de aanschaf van een laptop of een fiets.

Afbeelding schilderij
De bibliotheek en het museum zetten tijdens de lockdown de mondkapjesactie op touw. Het doel was om zoveel mogelijk mondkapjes te verkopen om geld in te zamelen voor Stichting Leergeld. De mondkapjes werden speciaal ontworpen met een afbeelding uit een schilderij van een cliënt van Atelier Oet de Verf in Panningen.

Kinderen helpen
"Juist tijdens zo'n lockdown blijkt hoe hard hulp nodig is voor gezinnen die weinig te besteden hebben", zegt mede-initiatiefnemer Daniëlle Tillemans van de bieb. Ilse den Mulder, voorzitter van Stichting Leergeld Peel en Maas, is blij met de actie. "Wij waarderen het zeer dat andere organisaties binnen Peel en Maas aan ons denken. Hierdoor kunnen we weer meer kinderen helpen om mee te doen in de maatschappij."