Menu

Twitter feed Omroep P&M

  • Bewoners van de Oude Schans in Reuver zijn geschrokken dat een 18-jarige buurtgenoot is opgepakt vanwege het voorbe… twitter.com/i/web/status/1…

Mounir Kasmi zorgt voor meeste NIDA-stemmen Peel en Maas

18 maart 2021

Mounir Kasmi uit Panningen heeft 35 stemmen binnengehaald in de gemeente Peel en Maas voor zijn partij NIDA. Hij stond op de elfde plaats van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen.

De Islamitisch geïnspireerde partij kreeg in totaal 50 stemmen in deze gemeente. De 39-jarige Panningenaar zorgde dus voor 70 procent van alle stemmen. Ook dorpsgenoot Mustafa Amhaouch wist, in zijn geval voor het CDA, de meeste stemmen te verwerven in zijn gemeente.

Lees ook: Amhaouch haalt voor CDA meeste stemmen in Peel en Maas

NIDA werd in 2013 opgericht en doet nu voor de eerste keer een gooi naar zetels in de Tweede Kamer. Dat lijkt niet gelukt te zijn volgens de voorlopige prognoses. "Als het nu niet lukt, dan kunnen we het over 4 jaar nog eens proberen. Kijk naar Partij voor de Dieren, die hebben het ook 5, 6 keer geprobeerd voordat ze daadwerkelijk in de Tweede Kamer zaten."

Kasmi vertelt dat de partij mee wil doen met de gemeenteraadsverkiezingen. NIDA is al vertegenwoordigd in de gemeenteraden van Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Almere.