Menu

Twitter feed Omroep P&M

Mr. Frank Visser: 'Help Gerrit Hillen met eigen internetstation'

22 oktober 2021

Mr. Frank Visser is jukebox-dj Gerrit Hillen uit Reuver te hulp geschoten, zodat hij zijn programma Jukebox time kan blijven uitzenden. Hij roept technisch onderlegde mensen op om voor Hillen een laagdrempelig internetradiostation op te zetten.

Elke maandag- en donderdagavond zond de muziekliefhebber via een livestream op Facebook voor zo'n 600 liefhebbers zijn programma uit. Maar telkens blokkeerde het social mediaplatform dat. Hillen was dat zat en stapte naar Mr. Frank Visser van het programma Wordt u al geholpen?.

Onrechtmatig
Door de lockdown kon de Reuvernaar niet meer draaien op bruiloften en feesten. Hij ging niet bij de pakken neerzitten en kwam op het idee om via zijn Facebookpagina voor thuiszitters plaatjes te draaien. Maar daar stak het social mediaplatform een stokje voor. Facebook blokkeerde zijn live-uitzendingen, omdat de jukebox-dj onrechtmatig muziek afspeelt.

Moedeloos
"Hier word je toch moedeloos van", reageert Hillen in het SBS-programma. "Ik vind het verschrikkelijk dat ik er elke keer uitgegooid word. Ik doe het niet voor mezelf maar voor de luisteraars om de mensen een hart onder de riem te steken. Ik krijg hartverwarmende reacties. Het maakt me enorm verdrietig, soms slaap ik er niet van. Af en toe denk ik ik stop ermee, gooi het bijltje erbij neer, maar dan denk ik: nee dat doe ik niet." Hij zou het daarom verschrikkelijk vinden als het programma op zou moeten houden. Ik kan dat kijkers en luisteraars niet aan doen."

Oude plaatjes
Volgens hem zijn het oude plaatjes waarbij de rechten geen rol meer spelen. Digitaal protesteerde Hillen, die een radioprogramma op Omroep P&M heeft, meermaals tegen de blokkades. Die won hij. Door nu Frank Visser in te schakelen, hoopte de plaatjesdraaier zijn gelijk te kunnen halen. Maar de bekende tv-rechter gaf aan dat social mediaplatformen hun eigen regels mogen bepalen. "Als zij vinden dat u bepaalde dingen niet mag uitzenden, mogen ze dat onderbreken."

Maar Mr. Frank Visser kwam met een andere oplossing. Hij riep in het programma mensen op om Hillen te helpen een eigen radiostation op te zetten. "Ik gun het u." De programmamaker is blij met de oplossing. "We hebben duidelijkheid. Het mag niet, dat is helaas. Maar ik vind het een geweldige oplossing. Ik ga met een blij gevoel terug naar Limburg."


Foto: L1