Panningen, Netherlands

Mr. Frank Visser: 'Help Gerrit Hillen met eigen internetstation'

Mr. Frank Visser is jukebox-dj Gerrit Hillen uit Reuver te hulp geschoten, zodat hij zijn programma Jukebox time kan blijven uitzenden. Hij roept technisch onderlegde mensen op om voor Hillen een laagdrempelig internetradiostation op te zetten.
Deborah Parren | 22 oktober 2021 09:21 | Aangepast op 22 oktober 2021 09:21
Elke maandag- en donderdagavond zond de muziekliefhebber via een livestream op Facebook voor zo'n 600 liefhebbers zijn programma uit. Maar telkens blokkeerde het social mediaplatform dat. Hillen was dat zat en stapte naar Mr. Frank Visser van het programma Wordt u al geholpen?.

Onrechtmatig

Door de lockdown kon de Reuvernaar niet meer draaien op bruiloften en feesten. Hij ging niet bij de pakken neerzitten en kwam op het idee om via zijn Facebookpagina voor thuiszitters plaatjes te draaien. Maar daar stak het social mediaplatform een stokje voor. Facebook blokkeerde zijn live-uitzendingen, omdat de jukebox-dj onrechtmatig muziek afspeelt.

Moedeloos

"Hier word je toch moedeloos van", reageert Hillen in het SBS-programma. "Ik vind het verschrikkelijk dat ik er elke keer uitgegooid word. Ik doe het niet voor mezelf maar voor de luisteraars om de mensen een hart onder de riem te steken. Ik krijg hartverwarmende reacties. Het maakt me enorm verdrietig, soms slaap ik er niet van. Af en toe denk ik ik stop ermee, gooi het bijltje erbij neer, maar dan denk ik: nee dat doe ik niet." Hij zou het daarom verschrikkelijk vinden als het programma op zou moeten houden. Ik kan dat kijkers en luisteraars niet aan doen."

Oude plaatjes

Volgens hem zijn het oude plaatjes waarbij de rechten geen rol meer spelen. Digitaal protesteerde Hillen, die een radioprogramma op Omroep P&M heeft, meermaals tegen de blokkades. Die won hij. Door nu Frank Visser in te schakelen, hoopte de plaatjesdraaier zijn gelijk te kunnen halen. Maar de bekende tv-rechter gaf aan dat social mediaplatformen hun eigen regels mogen bepalen. "Als zij vinden dat u bepaalde dingen niet mag uitzenden, mogen ze dat onderbreken."

Maar Mr. Frank Visser kwam met een andere oplossing. Hij riep in het programma mensen op om Hillen te helpen een eigen radiostation op te zetten. "Ik gun het u." De programmamaker is blij met de oplossing. "We hebben duidelijkheid. Het mag niet, dat is helaas. Maar ik vind het een geweldige oplossing. Ik ga met een blij gevoel terug naar Limburg."

Foto: L1

Meest gelezen

Weg tussen Meijel en Beringe weer open

De redactie | 12 apr 2024 20:17

Politie vindt per toeval hennepkwekerij in Kessel

De redactie | 14 apr 2024 11:40

Amateurvoetbal: uitslagen 14 april

De redactie | 14 apr 2024 20:19

Lees ook

Voormalige advocaat-medewerker neemt parken Gillis over

Matthijs Stevens, een voormalige medewerker van Snijders Advocaten in Den Bosch, staat op het punt d...

Verkuylen stopt als directeur van NLW Groep

Ward Verkuylen stopt als directeur van sociaal werkbedrijf NLW. De reden is volgens hem het missen v...

Autobiografisch schrijven is goed voor mentale gezondheid

Schrijven over jezelf en je leven. Het kan helpen bij het stimuleren van mentale gezondheid. Schrijf...

Hoe gaat procedure voor de nieuwe burgemeester nu verder?

Nog een paar maanden en dan geeft burgemeester Delissen het stokje over van burgemeester. De procedu...

Honderd fietsendiefstallen vorig jaar gemeld

In Peel en Maas zijn vorig jaar 100 fietsendiefstallen gemeld aan de politie. In Beesel gaat het om ...

Scholentoernooi bij Bevo Handbalfestijn in Panningen

Verschillende basisscholen uit Peel en Maas kwamen woensdag bijeen in De Heuf voor het Bevo Handbalf...