Menu

Twitter feed Omroep P&M

Na 20 jaar weer stockcarraces bij Nachtcross Baarlo

16 april 2018

Na 20 jaar weer worden er weer stockcarraces verreden in Baarlo, tijdens de seizoenstart van de nachtcross. Op het Soeterbeekse circuit wordt op zaterdag 21 april de vlag gezwaaid worden voor de start van het nachtcross seizoen 2018.

De gehele middag zal in het tekenen staan van manches in de stockcar formule 1 en 2 klasse.
Kan Roy Vervoort (America) zijn titel prolongeren dit seizoen? Hij voelt de hete adem van de al jaren sterk rijdende Baarlose brigade in zijn nek, en zal alles geven om deze aanval af te stoppen.
De organisatie hoopt voor deze eerste krachtmeting in elke klasse ongeveer 15 stockcars aan de start te krijgen. Aan de wedstrijden nemen natuurlijk ook Danny van Wamelen en Frank Wouters deel, de twee troeven die stockcarteam Baarlo binnen de gelederen heeft. In de formule 2 klasse, zullen diverse regionale coureurs hun kunsten gaan vertonen waaronder; Jip Staaks (Maasbree), Rick Lenssen (Baarlo), Lars Verstappen (Meijel) maar ook ‘Rising Star’ Richard Falkena uit Nijland. Bij de junioren F2, Xander van Wijlick (Hout-Blerick) en Willem Hermans (Baarlo).

Op zondag ligt het circuit, er weer strak bij voor de 4e ronde in het ASUZ autocross kampioenschap 2018. Vanaf 11:00 uur barst het geweld in diverse klassen los. In de NK jeugd klasse is het, de op Soeterbeek woonachtige Juul van Lier die het kampioenschap leidt. Een echte thuiswedstrijd voor deze autocrosser. Zal na een paar jaar van pech op zijn thuis circuit het geluk aan zijn kant staan. Zal hij regerend kampioen Stan Coenen (Baarlo), te slim af zijn? Junioren kamp. Nick Coenen (Baarlo) maakte de overstap naar de NK Jeugd en wist in 2017 veel punten te vergaren op het Baarlose circuit. Er komen diverse klassen aan de start, een uitgelezen kans om van deze sport te gaan genieten. Vele regionale coureurs hebben in de winter de overstap gemaakt naar andere klassen, zo rijden Tim Maas (Kessel), Jord Driessen (Baarlo) bij de koningsklasse ‘de Sprinters’. In de Standaard klasse een grote groep Baarlonaren die elkaar geen centimeter gunnen waaronder, Val van den Ham, Ger Smedts en Jordi Boom.

Voor beide dagen is er een dagkassa, waar weekend of dagtickets verkrijgbaar zijn.

Foto’s Stockcars Bron: Ed Jacobs