Menu

Twitter feed Omroep P&M

Neer wint 24e P&M Liedjesfestival

'Om in te lieste' uit Neer is als winnaar uit de bus gekomen van het 24e P&M Liedjesfestival. Met hun schlager ''t Lempke van de Keulkas' bleken ze het beste nummer te hebben.

Het Neerse duo trad eerder al op in de halve finale van het LVK. Tweede werd het trio ZoëWieZoë uit Maasbree met het nummer 'Mien Dörp'. De derde plaats was voor de Heldense groep 'Alaaf Airlines' met 'VastelaovessuperHelde'.

De PJP-bokaal voor de beste presentatie ging naar de 'Aod Prinse Beringe' met het nummer 'Kefee de Vastelaovend'. Twaalf dorpen, de 11 kernen in de gemeente Peel en Maas en Neer, streden zaterdagavond 13 januari voor het felbegeerde Lindebuimke, dat werd uitgereikt door Peter Daniëls van de Lindeboom Brouwerij.

Juryvoorzitter Jacques Everaerts, bekend van de groep Triangel, kreeg voorafgaand aan de bekendmaking nog een speciaal bedankje voor zijn jarenlange inzet. Jacques stopt na deze editie van 't P&M Liedjesfestival namelijk als jurylid. In een sfeervolle zaal lieten de artiesten zich van hun beste kant zien. De organisatie van het festival was dit jaar in handen van CV De Kemphazen uit Egchel. 
 
Meer foto's zijn te vinden op www.pmliedjesfestival.nl