Menu

Twitter feed Omroep P&M

Nieuw provinciebestuur gepresenteerd

8 juni 2019

Het nieuwe provinciebestuur van Limburg bestaat als enige van Nederland uit gedeputeerden van Forum voor Democratie en de PVV. Er is gekozen om geen coalitieakkoord te maken. Dat gaan de gedeputeerden doen.

De andere gedeputeerden worden Ger Timmermans en Hubert Mackus van het CDA, Joost van den Akker namens de VVD, Robert Housmans van de PVV en Ruud Burlet van Forum voor Democratie. Ook wethouder Andy Dritty van Lokaal Limburg wordt gedeputeerde, net als Carla Brugman.GroenLinks is niet blij met de kandidatuur van Brugman, nu nog wethouder in Venray. GroenLinks gaf eerder aan niet in één college te wil zitten met Forum voor Democratie en PVV.

Bij de verkiezingen werd Forum voor Democratie de grote winnaar met zeven zetels in het parlement dat bestaat uit 47 zetels. Marlou Absil, Nico Vincken en Teun Heldens uit Peel en Maas in de provinciale staten. Of Absil de nieuwe fractievoorzitter van het CDA wordt in de staten nu Koopmans gedeputeerde wordt, is niet duidelijk. De Heldense stond op nummer 2 op de kieslijst van de partij.