Menu

Twitter feed Omroep P&M

Nieuw ruiternetwerk in regio

13 maart 2019

Routebureau Noord- en Midden-Limburg is in opdracht van gemeente Horst aan de Maas gestart met de aanleg van een ruiter- en mennetwerk in deze gemeente. Dit netwerk is het eerste in een reeks van zeven netwerken die in 2019 en 2020 in de gemeenten in Noord-Limburg wordt aangelegd.

In 2017 hebben de gemeenten Venray, Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venlo, samen met lokale ruiters en menners, de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond en terreineigenaren, de ruiter- en menroutes in het gebied geactualiseerd. Tot nu waren de routes alleen digitaal beschikbaar, via de routeplanners op www.paardrijdeninlimburg.nl en op www.liefdevoorlimburg.nl. Hier komt nu verandering in.

Vanaf dit najaar kunnen ruiters en menners hun route ook via uniforme bewegwijzering in het veld volgen. Op dit moment is het Routebureau bezig met de actualisatie van de ruiter- en menroutes in de gemeenten Bergen, Gennep en Mook en Middelaar. Ook deze routes worden bewegwijzerd in het veld. In totaal zijn er eind 2020 ruim 650 kilometer aan knooppuntenroutes voor ruiters en menners in Noord-Limburg.