Menu

Twitter feed Omroep P&M

Nieuw seizoen Code 1894

Omroep P&M zendt vanaf donderdag 9 november een nieuw seizoen uit van de kennisquiz Code 1894. Elke week nemen drie teams het tegen elkaar op.

Omroep P&M zendt vanaf donderdag 9 november een nieuw seizoen uit van de kennisquiz Code 1894. Elke week nemen drie teams het tegen elkaar op. Carla Hermans neemt ook dit seizoen de presentatie voor haar rekening. Hierbij krijgt ze hulp van Sjoerd Groothuis. ‘De teams krijgen dit jaar weer een variëteit aan vragen over Peel en Maas voorgeschoteld; van nieuws, sport, cultuur en geschiedenis’, aldus Carla. Nieuw dit jaar is de fotoronde waar teams foto’s te zien krijgen. ‘Ook is er een muziekronde en wordt er een voorwerp getoond in de uitzending’, vult Sjoerd aan. Ook de kijkers kunnen meespelen met het spel ‘de barcode’.

In de eerste aflevering nemen teams van de KBO Panningen, de brandweer uit Maasbree en acteurs van Toneelvereniging C.O.M uit Meijel het tegen elkaar op. Een ding is zeker; het wordt spannend. Carla: ‘De teams zijn erg aan elkaar gewaagd en hopen een plekje in de halve finale te bemachtigen.’ Dit seizoen gaan de winnaars van de voorrondes en de beste nummer twee door naar de halve finales. Vlak voor Kerstmis is de finale te zien. Code 1894 start op donderdag 9 november vanaf 18.00 uur en wordt gedurende zes weken uitgezonden op tv.


Foto: Geert Wijnands / Beeldfactorij