Menu

Twitter feed Omroep P&M

Nieuw seizoen 'Het Bouwens Debat'

Omroep P&M zendt vanaf donderdag 12 mei een nieuw seizoen uit van ‘Het Bouwens Debat’. In het programma debatteren de leerlingen van de school over mondiale onderwerpen.

Elke aflevering staat er een stelling centraal, waar de leerlingen over praten. Ook is er in elke uitzending een hoofdgast, die informatie geeft over het onderwerp en zijn mening geeft over de stelling. De eerste aflevering staat in het teken van handel.

Lilianne Ploumen is minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Sinds 2012 kreeg ontwikkelingshulp daarmee een volledig nieuwe insteek. Voortaan gaat er minder geld naar ontwikkelingshulp en wordt er meer gefocust op handel en het stimuleren van investeringen, die goed zijn voor mens en milieu, die banen scheppen en kennis overbrengen. Agrarisch journalist Marc van der Sterren geeft zijn mening over dit onderwerp. Vervolgens gaan de leerlingen van de school met elkaar in debat.

Andere gasten dit seizoen zijn Tweede Kamerlid Raymond Knops en directeur Vluchtelingenwerk Limburg Chris Baltussen. De presentatie is in handen van Pascal Meyer en René Martens. De uitzendingen zijn mede tot stand gekomen door een bijdrage van Stichting Mondiaal Burgerschap Peel en Maas.

Het Bouwens Debat, donderdag 12 mei vanaf 18.00 uur.