Menu

Twitter feed Omroep P&M

Nieuwe deken wordt zondag geïnstalleerd

15 november 2020

Wilson Varela is vanaf 9 november de nieuwe pastoor-deken in Horst-Sevenum. Ook wordt hij de nieuwe pastoor van het parochiecluster O.-L.-Vrouw Geboorte in Kessel, Maria Onbevlekt Ontvangen in Kessel-Eik, H. Aldegundis in Maasbree en H. Petrus in Baarlo. Kessel en Kessel-Eik hadden geen pastoor meer na het overlijden van Louis Verhaag.

Varela was 12 jaar pastoor in de parochies Roermond Noord-Oost. Op 22 november om 14.00 uur wordt hij geïnstalleerd als pastoor-deken in de Sint-Lambertuskerk in Horst.  Wilson Varela volgt in die functie deken Alexander De Graaf Woutering op, die onlangs tot deken van Roermond is benoemd.

Wilson Varela (41) komt oorspronkelijk uit Colombia. Hij is een van de priesterstudenten van de Neocatechumenale Weg, die in 2005 op uitnodiging van toenmalig bisschop Frans Wiertz naar Limburg kwamen. Varela volgde zijn opleiding deels aan het grootseminarie Vogelenzang in Haarlem en deels aan het grootseminarie Rolduc in Kerkrade.

In 2009 werd hij tot priester van het bisdom Roermond gewijd. Sindsdien heeft hij als kapelaan en pastoor gewerkt in de parochiefederatie van Roermond-Oost.

In Horst wordt Varela naast deken van het dekenaat ook pastoor van de parochiefederatie H. Lambertus en Norbertus in Horst, H. Oda in Melderslo, H. Hubertus in Hegelsom, H. Johannes Evangelist in Meterik, H. Jozef in America, H. Barbara in Griendtsveen, HH. Fabianus en Sebastianus in Sevenum, H. Theresia in Kronenberg en het rectoraat O.-L.-Vrouw Onbevlekt Ontvangen in Evertsoord.