Menu

Twitter feed Omroep P&M

Nieuwe directeur Streekmuseum

18 maart 2020

Museum Peel en Maas heeft een nieuwe voorzitter. Afgelopen week heeft het bestuur van het streekmuseum afscheid genomen van Piet Schinck, en Henk van Dijck feestelijk beëdigt als diens opvolger.

Schinck is sinds de oprichting ruim tien jaar geleden, betrokken bij het museum. ‘’Het was een mooie tijd, waarin ik iedereen wil bedanken voor de prettige samenwerking. Vooral mijn vrouw die mij de ruimte gaf deze mooie functie te vervullen.’’ Verder roemde Schinck de uitstekende samenwerking met, en ondersteuning van, de gemeente Peel en Maas.

Henk van Dijck, de opvolgen van Schinck stelt dat hij trots is tot voorzitter te zijn verkozen. Van Dijck ‘’wil het Peel en Maas-gevoel verder doen groeien binnen de gemeente.’’ Het museum moet meegaan met zijn tijd. ‘’Met meer beleving binnen tentoonstellingen voor jong en oud, zonder tot kermisattractie te worden.’’ Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor educatie. ‘’Het onderwijs moet nadrukkelijk bij het museum betrokken worden.’’ Dat geldt ook voor alle lagen van de samenleving. In de toekomst komt meer nadruk te liggen op activiteiten binnen en buiten de museummuren gericht op verschillende doelgroepen.