Menu

Twitter feed Omroep P&M

Nieuwe expositie Museum Peel en Maas

16 mei 2019

In het kader van het tienjarig bestaan krijgen volwassenen en kinderen bij het Museum Peel en Maas dit jaar bij entree gratis een presentje. Ook opent in september  de volgende tentoonstelling.

Na de  opening van "Van Ploeg naar Ploegendienst" en de presentatie van het gelijknamige boekje eerder dit jaar, opent na de zomervakantie de vernieuwde Tweede Wereldoorlog expositie. 


In deze expositie veel aandacht voor dit belangrijke stuk lokale historie dat zijn sporen heeft nagelaten in de regio. Van de Duitse inval, het plaatselijke verzet en de grootschalige verwoestingen in Peel en Maas, tot aan de bevrijding van de streek. Voor kinderen komt er een speciaal educatief programma.

Om bezoekers en overige geïnteresseerden meer verdieping op het thema te bieden, verkoopt het museum sinds kort ook een tiental boeken over de Tweede Wereldoorlog. Veelal door schrijvers uit de regio. Zo zijn Gestolen Jeugd door de Maasbreese schrijver Ton van Reen, Het Geheime Dagboek van Oma door de Panningse Kaat Verhaegh en Donkere Maanden in Wuppertal door Wiel Tulmans uit Beringe er te koop. Daarnaast toont het museum ook vier documentaires over de plaatselijke razzia’s en deportaties tijdens de Tweede Wereldoorlog.