Menu

Twitter feed Omroep P&M

Nieuwe locaties arbeidsmigranten in Meijel en Maasbree

20 augustus 2020

De gemeente Peel en Maas stemt in met het realiseren van twee nieuwe locaties voor de huisvesting van arbeidsmigranten in Meijel en Maasbree. Dat heeft het college besloten op 13 juli en is op 19 augustus naar buiten gebracht. Er komen in totaal zo’n 575 arbeidsmigranten te wonen.

De voormalige camping ‘De Nieuwe Hof’ aan de Vieruitersten in Meijel gaat met 200 wooneenheden plek bieden aan 400 arbeidsmigranten. Op ‘De Flierenhof’ aan de Onderste Horst te Maasbree, eveneens een voormalige camping, komen maximaal 175 arbeidsmigranten te wonen. 


De gemeente verleent daarvoor, als experimenteerruimte, een tijdelijke omgevingsvergunning voor maximaal 10 jaar. Ook KAFRA Housing nabij de McDonald’s in Maasbree (ruim 300) en Wijnen in Egchel (maximaal 200) maakten gebruik van deze regeling. 

Eind juni kondigde wethouder Paul Sanders nog aan geen nieuwe aanvragen meer te behandelen voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Deze tijdelijke stop geldt dus niet voor lopende aanvragen, waaronder De Nieuwe Hof en De Flierenhof.