Panningen, Netherlands

Nieuwe software voor PeelenMaasNet

Stichting PeelenMaasNet heeft dinsdag 14 september het contract met Deventit/Atlantis getekend. Deventit is een platform voor collectiebeheer, online presentatie en erfgoedwebsites.
Bart Nelissen | 15 september 2021 22:38 | Aangepast op 15 september 2021 22:38
Zij leveren de software die nodig is voor websites als PeelenMaasNet en bijvoorbeeld musea en overheidsarchieven. PeelenMaasNet is het digitale gezicht van het cultureel erfgoed van de regio Peel en Maas. De deelnemers van dit platform zijn de gemeente Peel en Maas, culturele verenigingen en particulieren uit de gemeente. Archieven, heemkundeverenigingen en culturele organisaties werken hierin samen. Doel van de stichting is historisch beeldmateriaal en documenten van deze regio te digitaliseren en voor iedereen toegankelijk te maken. De stichting beheer de database en de website waarin ons culturele erfgoed ligt opgeslagen.

Contract

Het contract met de nieuwe softwareleverancier werd getekend tijdens een bijeenkomst voor nieuwe deelnemers. Laurens van Diemen van Deventit gaf een presentatie van hoe hun systeem eruit ziet, welke mogelijkheden er zijn en hoe de deelnemers met het systeem kunnen werken. In de komende maanden gaan de werkgroepen collecties en digitalisering van PeelenMaasNet met Deventit aan de slag om de overstap van de huidige software van Picturae naar de nieuwe software uit te voeren.

Op de website blijven alle onderwerpen die er nu al te vinden zijn beschikbaar voor een ieder die informatie zoekt over het culturele erfgoed van de gemeenschap in Peel en Maas. De verschillende rubrieken blijven onderdelen van de website. Het bevat al veel foto’s, documenten, objecten, video’s, kranten en de akten van de burgerlijke stand en bevolkginsregisters van de vier voormalige gemeenten, Kessel, Maasbree, Helden en Meijel.

Lees ook

Optochtvolgorde OLS 2024 bekend

Op zondag 7 juli zal het OLS 2024 in Beekdaelen plaatsvinden. Een belangrijk onderdeel van deze dag ...

Bloementip: Maak een paashart

Ook dit jaar heeft Moniek Koopmans een creatie gemaakt voor Pasen. Haar bloementip is deze keer een ...

Vrachtwagen gestrand in Reuver

Op de A73 bij Reuver is een vrachtwagen gestrand. Daardoor ontstond een lange file.

Reuverse Lois speelt hoofdrol in 'Het Magische Meisje'

Ze is pas 12 jaar en speelt nu al de hoofdrol in een theaterstuk. Lois uit Reuver speelt het magisch...

Wegafsluitingen in Reuver wegens werkzaamheden spoor

Vanaf zaterdag 13 april zijn er wegafsluitingen bij drie overgangen in Reuver. Het betreft de overwe...

Beeselse wethouder aanwezig bij onthulling eikpunten

Beeselse wethouder Linda Nijssen was woensdag aanwezig bij de onthulling van de eikpunten in Venray....