Menu

Twitter feed Omroep P&M

Nieuwe trainer Peelpush Dames 1

2 april 2021

Wilfred Jacobs stopt na dit seizoen als hoofdcoach van Peelpush Dames 1. Zijn opvolger is al bekend: Robin van Rijswijck.

Johan Leenders, die samen met Jacobs een trainersduo vormt, blijft wel coach. "Na 3 jaren Peelpush heb ik besloten om te stoppen", vertelt Wilfred Jacobs. "Graag had ik nog een seizoen door willen gaan met dit team en deze staf maar door werkzaamheden buiten volleybal kan ik geen 100% belofte doen voor komend seizoen."

De nieuw aangestelde trainer Robin van Rijswijck is geen onbekende bij de volleybalclub uit Meijel. Hij was eerder als trainer-coach al betrokken bij Peelpush Dames 1 en 2. Ook kent hij Johan Leenders, omdat hij een aantal jaren met hem samenwerkt bij de volleybalklas van de Venlose scholengemeenschap OGVO. Daar is Van Rijswijck ook docent lichamelijke opvoeding.

Eerder was hij hoofdtrainer bij VC Velden. Daarna nam hij tijd voor zijn jonge gezin. "Het begon toch wel weer een beetje te kriebelen", vertelt de nieuwe trainer. "De link naar Peelpush was nooit echt verdwenen aangezien ik twee keer in de week met Johan de Volleybalklas train. Je hebt het dan al snel over de wedstrijd van afgelopen weekend."

Peelpush Dames 1 speelt in de Eredivisie, en dat was voor Van Rijswijck een aantrekkelijk gegeven.
"Je krijgt niet snel de kans om op een dergelijk niveau alleen als trainer aan de slag te gaan. Meestal hoort een coachende rol daar dan al snel bij; en dat is iets wat ik, gezien de jonge leeftijd van mijn kinderen, juist niet wil. Als een warme club als Peelpush je dan deze uitdagende mogelijkheid biedt, kun je bijna niet weigeren."

Huidige hoofdtrainer Johan Leenders blijft ook betrokken bij Peelpush Heren 1 en Peelpush Dames 2.

Foto: Wim Simons